maanantai 27. kesäkuuta 2011

Pennut 12 päivää

Pennut kasvavat  ja kehittyvät joka päivä , pieniä haparoivia askeleita jo otetaan ja silmien aukeamista odotellaan innokkaana. Pentulaatikon siivouksen ajaksi olen aina nostanut pennut pesuvatiin ja nyt ne eivät enää sinne mahdu, eivätkä pysy vaan kiipeävät jo laidan yli. Donna hoitaa pentuja hyvin ja maitoa riittää, vaikka maitobaarissa alkaakin olla jo aika ahdasta. Fiia-täti jaksaa päivystää ja hakee heti minua huolestuneena jos joku lapsista vinkaisee,  punnituksen jälkeen Fiia myös tarkastaa etten vain ole unohtanut lapsia vaa´alle. Fiia sai eilen kesäkampauksen ja komea koira sieltä turkin alta löytyikin.

Pennut pääsivät myös tänään kuvaan ja tottahan Donnan oli myös lopuksi päästävä poseeraamaan. Kuvia löytyy täältä

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Lisää kuvia pennuista

Pennut ovat nyt viiden päivän ikäisiä, jokaisella paino nousee ja kaikki voivat hyvin, myös Donna. Fiia on työllistänyt itsensä vartiointi tehtävällä. Donna antaa Fiian olla ,mutta liian lähelle ei pentulaatikkoa ole asiaa .Muutama lyhyt lenkki päivittäin suo Donnalle kaivattua vaihtelua. Pentujen aika kuluu lähinnä syödessä ja kun on masu täynnä voi nukahtaa vaikka minne
Ernesto

Pedro

Manolito
Kaikista pennuista löytyy kuvia täältä Kuva albumiin

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kuulumisia

Donna ja pennut voivat hyvin. Eläinlääkäri kävi illalla laskemassa hännät.Donna on tänään käynyt jo lyhyellä lenkillä, hihna tahtoi kyllä kiristyä mitä lähemmäksi kotia tultiin ja talon nurkalla laskin irti, no rappusilla sitten odoteltiin että missä kuhnit. Pennut syö , nukkuu ja ovat suloisia. 


Donna ja Juanita

 Koko katras kuvassa, osa pennuista jo syönyt,toiset vielä ahertaa

torstai 16. kesäkuuta 2011

Pennut työnimillä esittäytyy

Ensin syntyi Tumma poika töpö hännällä 368g. Manolito


Seuraavana putkahti terhakka tyttö , töpöhännällä myös 334g. Inez
Kolmantena tuli pitkähäntäinen poika 345g. Pedro

 Neljäs pentu oli pitkähäntäinen tumma poika 332g. Miguel
Seuraavana tuli pieni ja pippurinen poika puolipitkällä hännällä 311g. Ernesto, nimetty erään tunnetun kapinallisen mukaan.

Sitten maailmaa sulostuttamaan putkahti terhakka töpöhäntäinen tyttö 346g. Carmelita

 Ja heti perään lisää naiskauneutta pitkällä hännällä 314 grammaa. Juanita
 Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä töpöhäntäinen poika 330g. Jose
Pennut on punnittu tänään ja osalla paino noussut osalla hieman laskenut, mutta kaikki komeasti yli 300 grammaisia kuitenkin. Virkeitä pentuja. Emä sensijaan näyttäisi kutistuvan nopeasti entisiin ja ehkä hieman parempiinkin mittoihin. Kuvat eivät ole ehkä kovin hyviä, mutta mallit eivät vielä tiedä mitä tarkoittaa paikka.

Maito baari

Eilen Donnalle syntyi kahdeksan pentua. Donna alkoi mamman tehtäviin reippan oloisesti, eikä ole pesästään pois lähtenyt, kuin käskemällä pisuilla ja pesuilla. Donna ruokkii ja hoitaa pesuettaan ja minun tehtävänäni on ollut ruokkia ja juottaa Donnaa. Kaikki pennut vaikuttavat terveiltä ja ovat reippaita ja kovaäänisiä. Kilpailu maitobaarin parhaista paikoista on kova. Fiiu on saanut myös käydä kurkkaamassa uusia tulokkaita.

 Luvassa myöhemmin yksilökuvia pennuista. Siellä nukutaan nyt.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Pentu kuumetta


Donnan tiineys alkaa olla lopuillaan,pentuja odotellaan syntyväksi päivänä minä vaan. Martti on Fiian kanssa sisustanut Donnalle hauva vauvalaa ja Donna on sen hyväksi todennut
Aamupäivällä käytiin rannalla kävelyllä ja Donnan luonne ei ole kyllä mihinkään muuttunut . Suurimman kepin tyttö rannalta nopeasti löysi. Fiia taustalla tarkkailee tilannetta.
 Sivukuva on nyt tälläinen , tällä ryhdillä ei taitaisi pokaaleja irrota. Mihinkä ne kulmauksetkin on kadonnut. Jokaisessa meissä asuu pieni lehmä
 Fiia nauttii kesästä koko sydämellään. Agilitystä on nyt parin viikon treenitauko, mikä ei kylläkään tarkoita etteikö kontakteja ja itsehillintää kotona treenattaisi.


Tässä yhtenä päivänä löysin vahingossa Donnan Norjassa asuvan siskon kotisivut. Lisäsin ne linkkilistaam